Znanemu właścicielowi restauracji do którego należy również kilka innych obiektów w Warszawie, zależało na wymianie posadzki. Został postawiony warunek, prace miały być przeprowadzone tak, aby lokal został jak najszybciej oddany do użytku. Zadanie to zostało powierzone naszej doświadczonej ekipie wykonawczej Itbud. Pracy było bardzo dużo, ponieważ najpierw należało usunąć starą posadzkę, co zajęło nam 2 dni robocze. Nowa posadzka powstała również w kolejne 2 dni robocze. Prace obejmowały 80 m2 powierzchni.
Nowoczesna posadzka żywiczna, a więc taka jaka została położona / wylana u restauratora, świetnie nadają się do lokali gastronomicznych. Łatwo ją utrzymać w czystości, co ma znaczenie w obiektach, w których przechowuje się i przygotowuje żywność. Posadzki żywiczne są antypoślizgowe, odporne na płyny oraz posiadają odpowiednią odporność mechaniczną.
Wygląd starej posadzki i w trakcie prac przygotowania podłoża pod nową posadzkę żywiczną.
Nowa posadzka żywiczna.
Przygotował Rafał Kuziora.